Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Titanic linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Titanic - White [5. oldal]
részletek »

Titanic képes leírás: Titanic - White [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: titanic.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Titanic Times

Titanic Times

The Titanic sank over ninety years ago but it has continued to interest and fascinate generations of readers, film makers, scientists and historians. The myth of the Titanic began even before the ship went down: newspapers columns used only superlatives when describing the liner. Shortly after the ship sank, people who had been booked to travel and had changed their plans, explained their change of mind as a premonition that the ship was ill-fated.

Titanic, az álmok hajója

Titanic, az álmok hajója

A honlap a hajóval, utasokkal, zenészekkel és a személyzettel foglalkozik. Túlélőkkel és áldozatokkal. Néhány utasról részletesen megtudhatsz sok mindent. Megismerheted a kapitány életét is, mikor született, milyen hajókon volt kapitány. Ha érdekel a Titanic története, akkor itt a helyed. Nézd meg, hogyan építették fel a hajót, mikor lett készen, vagy látogass el a roncshoz. Olvass feltevéseket, hiedelmeket, igaz történeteket. A honlap galériájában 2000 kép is megtalálható a hajó építésétől kezdve, hogy hogyan bocsájtották vízre, vagy miért és hogyan süllyedt el. Nézd meg az utasok képeit, vagy olvass bele 1912-es újságokba. Ezen a linken az alapoktól kezdve az érdekességekig mindent megtalálsz a Titanic-ról.

Titanic-átok? Visszafordult az emlékhajó

Titanic-átok? Visszafordult az emlékhajó

Titanic-emlékútra indult a hajó szerencsétlenségének századik évfordulóján egy óceánjáró Southampton kikötőjéből. Azonban néhány órával az indulás után vissza kellett fordulniuk. Mintegy 1300 utas vállalkozott az emléktúrára. Közülük sokan Titanic-rajongók, vagy az egykori utasok rokonai. A résztvevők nem féltek attól, hogy kísértették volna a sorsot, vagy hogy megismérlődhetett volna a katasztrófa. Ekkora baj nem történt, de a hajó visszafordult. Ugyanis az egyik utas rosszul lett - írja a DailyMail.

Titanic-katasztrófa az olasz partoknál: zátonyra futott az óceá

Titanic-katasztrófa az olasz partoknál: zátonyra futott az óceá

Homokzátonyra futott, majd az oldalára dőlt péntek éjszaka egy olasz óceánjáró luxushajó több mint négyezer emberrel a fedélzetén Toscana partjainál. A korábbi jelentésekkel szemben nem nyolc, hanem három halálos áldozatot követelt a baleset, amelyben további tizennégy ember megsérült. A veszteségmérleg még nem tekinthető véglegesnek.

Titanic-kiállítás - Közép-Európában elsőként Budapesten

Titanic-kiállítás - Közép-Európában elsőként Budapesten

Közép-Európában elsőként Budapesten látható a Titanic-kiállítás, az Eredeti leletek - igaz történetek című tárlat szombaton nyílik meg a Millenárison. 'A Titanic történetét már sokan, sokféleképpen mesélték el, de még soha olyan szívbemarkolóan, mint ahogy ez a kiállítás teszi' - mondta a szervezők nevében Erdélyi Erzsébet, az RTL Klub munkatársa pénteken, a tárlatról tartott sajtótájékoztatón.

Titanic-Titanic

Titanic-Titanic

Átfogó angol nyelvű oldalak (több, mint 3000 oldalon) a Titanic történetéről, az utasokról, az utasok életrajzi adatairól, a zenészekről, a túlélőkről fórummal, hírlevél szolgáltatással, képekkel és videókkal.

Titanic-túra pár milláért

Titanic-túra pár milláért

Turistáknak is lehetőségük lesz jövő nyáron, hogy leereszkedjenek a tenger mélyén nyugvó Titanic roncsaihoz; a szokatlan túra 39 ezer fontba, azaz több mint 14 millió forintba kerül. Jövő áprilisban lesz a világtörténelem leghíresebb óceánjárója, a Titanic tragédiájának 100. évfordulója, a centenárium kapcsán 2012 júliusában nemzetközi expedíció szerveződik.

Új kiállítás nyílt a Titanicról

Új kiállítás nyílt a Titanicról

Egy angliai múzeum közel 200 olyan tárgyat állít ki új tárlatán, melyek mindegyike a Titanic fedélzetéről származik. A tárlaton a Titanic roncsai közül felhozott személyes tárgyak alapján egy 63 évesen Amerikába emigráló asszony mindennapi életének történetét rekonstruálták.

Újramodellezték a Titanic elsüllyedését

Újramodellezték a Titanic elsüllyedését

Egyes vélemények szerint Cameron most már igazán kereshetne magának valami más témát, hiszen lassan az utolsó utáni bőrt is lehúzza az óceánjáró elsüllyedéséről. Ha éppen nem a Mariana árokról készít dokumentumfilmet, a rendező tovább foglalkozik a történettel, olyannyira, hogy nemrégiben moziba került az 1997-ben bemutatott és több Oscar díjat is elnyert, Titanic című filmjének 3D-s változata.

Hirdetés
Vas svéd hajó

Vas svéd hajó

A Vasa egy svéd sorhajó volt, melyet 1626-1628 között építettek II. Gusztáv Adolf svéd király megrendelésére. A svéd király a harmincéves háború alatt, Lengyelország elleni harcok miatt rendelte meg a hajót. A feltörekvő, tengeri nagyhatalommá váló evangélikus svédek biztosítani akarták a kender importját az új hajóik kötélzetéhez az akkoriban a katolikus lengyelek befolyása alatt álló Balti-térségből. A stratégiai és vallási okokon túl személyes indok is vezette Gusztáv Adolfot: a lengyel uralkodó saját unokatestvére, III. Zsigmond volt, aki 1599-ig a svéd trónt is birtokolta, ám vallási okokból kénytelen volt lemondani. Gusztáv Adolf remélte, hogy a két országot ismét egyesítheti.

Vízbe fulladt legendák

Vízbe fulladt legendák

Kalózhajók, dzsunkák, gőzösök - közülük több ezer a tenger mélyén kötött ki. Gazdagságukat elnyelte a hullámsír, csak legendájuk maradt fenn. A Flor del Mar utolsó útját a tenger mélyén fejezte be. A legénység órák hosszat küzdött a háborgó hullámokkal - hasztalan. A fuldokló matrózok sikolya keveredett a recsegő, ropogó fa hangjával. Az egykor oly büszke háromárbocost elnyelte a víz. A pompás Naóból, ahogy a portugálok vitorlásukat hívták, csak roncs maradt, amely ma az Indiai-óceán fenekén pihen. De vajon miért őrzi még mindig az emlékezet egy 1512-ben elsüllyedt hajó emlékét?

White Star Line

White Star Line

The White Star Line was originally founded in Liverpool in 1845 by John Pilkington and Henry Wilson. The company's initial focus was on the Australian gold mine trade. In the early 1850's if you had sound ships and ran the Australian route, it would almost be difficult to not succeed. In one month of 1853, no less than 32,000 'get rich quick' hopefuls left port in Liverpool bound or Australia to strike their fortunes in gold. Australia's colony population jumped from 430,000 to 1.7 million in just 3 years after gold was discovered.

Tuti menü