Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Titanic linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kutatják - Titanic [4. oldal]
részletek »

Titanic képes leírás: Kutatják - Titanic [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: titanic.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Kutatják Mária királyné 1526-ban elsüllyedt kincses hajóit

Kutatják Mária királyné 1526-ban elsüllyedt kincses hajóit

A mohácsi csata után Budáról menekülő királyné és udvartartása ingóságait egy hajókaraván szállította Bécs felé. Esztergomnál azonban az ottani kapitány rajtaütött a menekülőkön, a zűrzavarban néhány hajó elsüllyedt. Magyar régészek most amerikai támogatással kutatnak majd a kincsek után.

Megérkezett a Titanic előzetese

Megérkezett a Titanic előzetese

Idén áprilisban lesz a Titanic katasztrófa 100. évfordulója, aminek alkalmából két különböző sorozat is útnak indul - írja a forcesofgeek.com. A két sorozat teljesen másképp meséli el az eseményeket, míg a Blood and Steel a híres hajó felépítésének történetére fókuszál, addig a Titanic a katasztrófára helyezi a hangsúlyt.

Megtalálták a 18 tonna ezüsttel elsüllyedt hajót

Megtalálták a 18 tonna ezüsttel elsüllyedt hajót

A roncsot a hullámsírba került hajók felkutatására specializálódott Odyssey amerikai cég találta meg. Ez a vállalkozás bukkant rá - szintén az Atlanti-óceánban - a németek által a második világháborúban elsüllyesztett teherhajóra, az SS Gairsoppára, amelynek rakterében 200 tonna ezüst volt.

Nem kelendőek a Titanic kincsei

Nem kelendőek a Titanic kincsei

Egyelőre nem akadt vevő az éppen száz éve elsüllyedt Titanic roncsaiból felhozott ötezernél is több leletre azon a New York-i árverésen, amelyen 189 millió dollárra tartják a kincsek együttes értékét.

Nézd meg a Titanic roncsait tizennégymillió forintért

Nézd meg a Titanic roncsait tizennégymillió forintért

Turistáknak is lehetőségük lesz jövő nyáron, hogy leereszkedjenek a tenger mélyén nyugvó Titanic roncsaihoz; a szokatlan túra 39 ezer fontba, azaz több mint 14 millió forintba kerül. Jövő áprilisban lesz a világtörténelem leghíresebb óceánjárója, a Titanic tragédiájának 100. évfordulója, a centenárium kapcsán 2012 júliusában nemzetközi expedíció szerveződik.

R.M.S. Titanic

R.M.S. Titanic

Angol nyelvű cikkek a Titanicról és más hajókról. Képek, fotók, a hajók szintjeinek fedélzeti alaprajzaival. Letölthető animációs ábrázolása a Titanic süllyedésének. Utasok listája. a hajótársaság más hajói.

RMS Titanic

RMS Titanic

Az RMS Titanic brit Olympic-osztályú utasszállító hajó, amely egy jégheggyel történt, 1912. április 14-i végzetes ütközéséről és 1912.április 15-i elsüllyedéséről vált ismertté. Egy óceánjáró hármas második hajójaként a Titanicot és testvéreit heti három járat kiszolgálására és a transzatlanti forgalom dominálására tervezték a White Star Line társaság számára.

S.O.S. Titanic

S.O.S. Titanic

A Titanic utasszállító luxushajó történetével örökre összefonódott egy magyar orvos neve is. A pilismaróti születésű dr. Lengyel Árpád, a süllyedő hajó megmentésére siető Carpathia gőzős egyik orvosa volt, és másik két orvostársával együtt oroszlánrésze volt abban, hogy végül 705 főt (a több mint 2200-ból!) sikerült megmenteni....

The Grave of the Titanic

The Grave of the Titanic

The story of the Titanic and the iceberg has grown into a legend of the sea. It took her discovery in 1985 to begin to find the truth behind the myth. One of the things that makes the Titanic so fascinating is that she represented the best of technology when she set sail on her ill-fated voyage in 1912, and it took the best of technology in the form of sonar, satellite tracking, and deep-dive technology to locate her grave 73 years later. In the early 1900's, waterborne transportation was the norm; today, satellites are taken for granted by our society. But we tend to forget the immense effort that these two technologies require to operate to their maximum potential. Until recently, the technology did not exist to locate, photograph, and explore this ship that rested two and a half miles down on the ocean floor.

Hirdetés
Titanci Kiállítás Budapest 2007

Titanci Kiállítás Budapest 2007

A Titanic kiállítás a kétszáznál is több eredeti, a tenger fenekéről felhozott tárgyi lelet, a hajó néhány helyiségeinek - első osztályú - és fedélközi kabinok, folyósok, a gépház kazánjai stb. - rekonstrukciója segítségével igyekszik a látogatókhoz még közelebb hozni az élményt.A Titanic kiállítás 1991 óta a világ 18 országában, 16 millió látogatót vonzott. Közép-Európában először Magyarországon kerül bemutatásra. 2007. szeptember 2-tól november 26-ig várja a látogatókat a Millenárison.

Titanic  1997

Titanic 1997

Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb hajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor - alig öt nappal azután, hogy útnak indult - jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

Titanic - expedíció a mélységbe

Titanic - expedíció a mélységbe

Bő két óra alatt süllyedt el 1912. április 14-én a Titanic luxus-óceánjáró. A roncsokat 1985-ben találta meg az Argo kutatóhajó. Azóta számos expedíció indult a helyszínre. A Népszabadság Discovery DVD-sorozatának legújabb darabja az egyik ilyen vállalkozás mindennapjait mutatja be.

Titanic 3D-ben 2012

Titanic 3D-ben 2012

Titanic 3D James Cameron 1997-ben bemutatott Titanicja megrengette a mozivilágot, és az 1,8 milliárdos bevételével a legtöbb bevételt hozó filmjévé vált (az akkori csúcstartó a Jurassic Park volt 915 millió dollárral), amit azóta csak az Avatarnak sikerült megtörnie (2,7 milliárd dollár) Ezenkívül pedig díjakat is rendre felhalmozott, melyek közül sikerült 11 Oscart is bezsebelnie. 2012-ben az katasztrófa 100. évfordulójára várható volt, hogy a Titanicot újra bemutatják, ráadásul most a mai trendeknek megfelelően kiegészítik 3D-vel.

Titanic a Giglio-szigetnél 2012

Titanic a Giglio-szigetnél 2012

Costa Concordia - Őrizetbe vették a felborult olasz óceánjáró kapitányát, két magyart még keresnek Eddig öt holttestet találtak, s vasárnap kora estig még további tizenöt eltűntet kerestek a Costa Concordia olasz óceánjáró luxushajó péntek éjszakai balesetét követően.

Titanic film 1912

Titanic film 1912

Videófotók az eredeti Titanic hajóról az elindulás előtti időből, a hajó utasairól, korabeli újsághírekről. Megmutatják a hajó számos részét belül és kívül is. Eredeti fotók a süllyedő hajóról és képek a katasztrófáról készült filmből You Tube-n.

Titanic film 1997

Titanic film 1997

Gigantikus, felülmúlhatatlan, valódi mestermű - tartották a Titanicról, s a tragikus véget ért luxusóceánjáró köré épült történetből hasonló jelzőkkel illetett szélesvásznút rendezett a precizitásáról és maximalizmusáról egyaránt ismert James Cameron. (Más kérdés, hogy a gigaköltségvetésű projektbe beszálló két filmstúdió fejesei legalább annyira izgulhattak, mint az egykori címszereplőn utazók a süllyedéskor...)

Titanic magyarul - zene

Titanic magyarul - zene

Titanic betétdala magyarul : A szivem visz tovább Dalszöveg: Éjszakák és álmok, Rád várok és szállok, Újraélek mindent ott fent. Elrejtett csillag, de ott vagy, én hívlak Újraélsz egy szívben itt lent. Nézz rám az éj ablakán, Vár ma rám ott a fényben, Nézz rám.

Tuti menü