Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Titanic linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Britannic - Kiemelik [3. oldal]
részletek »

Titanic képes leírás: Britannic - Kiemelik [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: titanic.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Britannic

Britannic

A Brtitannic eredeti neve Gigantic lett volna, de a Titanic elsüllyedése után inkább megváltoztatták. Ez a hajó 1914-ben készült el, de a háború miatt egyből 'besorolták' a háború szolgálatába, és kórházhajóként működött. Sebesült katonákat szállított Görögországból Angliába. Csupán három sikeres útra volt lehetősége, majd egy német torpedótalálat miatt, a testvéréhez hasonlóan, elsüllyedt. Érdekes, hogy az 1912-es tragédia után csámos technikai újítást hajtottak végre a hajón: megmagasították a vízzáró rekeszeket, és duplafalúra építették az egész hajót, mégis elég volt 40 perc az elsüllyedéshez. A Titanic 2 óra 40 perc alatt merült el. Félelmetes egybeesés, hogy ugyanott sérült meg a két hajó. A kapitány a találat után még megpróbálta a hajót a partokhoz vezetni -beindítatta a motorokat. Igen ám, a dözben már leengedtek pár mentőcsónakot, amelyek a vízből kiemelkedett hatalmas hajócsavarok közelében voltak, így párat odaszívott az örvény, és ledarálta őket, emberestül... A hajó állítólag lőszereket is szállított, de ezt még nem tudták bebizonyítani. Jelenleg a Görög partok közelében nyugszik, 400 méteres mélységben, at oldalára borulva. A roncsot Jacques Cousteau találta meg a '70-es években. Itt tervezik a világ első tenger alatti hajóroncs-múzeum létrehozását.

Die traurige Geschichte eines großen Schiffes

Die traurige Geschichte eines großen Schiffes

Am 10. April 1912 hat das Signalhorn der 'Titanic' Passagieren, Besatzung und Schaulustigen in Southampton das Zeichen zum Auslaufen gegeben. Nach zwei Zwischenhalten nahm der Ozeanriese Kurs auf New York. Seine Jungfernfahrt wurde auch seine letzte Reise. Von Axel F. Busse

Domingo és Dion énekli a Titanic-dalt

Domingo és Dion énekli a Titanic-dalt

Plácido Domingo világhírű tenor és Celine Dion előadásában a My Heart Will Go On című sláger csendül fel a Titanic című film új, 3D-s változatában. A Sony Classical március 25-én jelenteti meg az eredeti filmzenét tartalmazó album legújabb kiadását. A lemez két változatban, Titanic Anniversary Edition és Titanic Collector's Anniversary Edition címen lesz elérhető. Utóbbi négylemezes gyűjtemény lesz: az első a filmzene újrakevert változata, a második a Back To Titanic zenéje, a harmadikon az I Salonisti (a filmben a zenei együttes azt a kamarazenekart alakítja, akik még a süllyedő hajón se áll le a muzsikálással), valamint Domingo és Dion duettje lesz hallható, a negyedik pedig a Titanic óceánjáró korának népszerű zenéjéből ad ízelítőt.

Elárverezik a Titanic-gyűjteményt

Elárverezik a Titanic-gyűjteményt

Egy tételként kerül árverésre a Titanic hullámsírjából felhozott műtárgyak lenyűgöző gyűjteménye jövő év áprilisában. Az atlantai Premier Exhibitions vállalat szerint a több mint 5500 darabból álló, kínai vázákat, hajókellékeket és személyes holmikat felvonultató gyűjtemény becsült értéke 189 millió dollár (45,6 milliárd forint).

Elhunyt a Titanic utolsó túlélője

Elhunyt a Titanic utolsó túlélője

Életének 97. évében elhunyt a Titanic utolsó túlélője, Millvina Dean. Az idős asszonyt egy angliai idősek otthonában érte a halál vasárnap - közölte a BBC egy meg nem nevezett barátra hivatkozva. Ahogyan korábban beszámoltunk róla (lásd: kapcsolódó cikkeknél), Millvina Dean ápolási költségeihez május elején a Titanic kasszasiker sztárjai, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio és a rendező, James Cameron is hozzájárult.

Élménykiállításon járhatjuk be a Titanicot

Élménykiállításon járhatjuk be a Titanicot

A Titanic-kiállítás Közép-Európában elsőként Budapesten látható Eredeti leletek - igaz történetek címmel szombat óta a Millenárison. Korának legnagyobb óceánjárója első útján, 1912. április 14-én ütközött jéghegynek és süllyedt el. A katasztrófa 1517 áldozatot követelt. A 4 ezer méter mélyen nyugvó roncs helyét 1985-ben fedezte fel Robert Ballard expedíciója.

Elsüllyedt hajók kincseit állítják ki az Iparművészeti Múzeumban

Elsüllyedt hajók kincseit állítják ki az Iparművészeti Múzeumban

A tengerből előkerült kínai valamint Zsolnay-porcelánokat is bemutatnak az Elsüllyedt hajók kincsei című kiállításon a részlegesen akadálymentesített Iparművészeti Múzeumban Budapesten, péntektől. A tárlat 2012. január 15-ig látogatható.

Elsüllyedt hajók, Mária királyné kincsei

Elsüllyedt hajók, Mária királyné kincsei

Harsányi Zoltán vagyok,természetet és történelmet szeretö ember. Nagyon érdekel a Dunakanyar történelme,és rejtélyes vadregényes tája. Barátaimmal sokat sátorozunk Dömös környékén,élvezve jó idöben a táj szépségét,jó levegöjét,és lakosainak vendégszeretetét. Észrevettem hogy apadásnál nagyon sok cseréptöredéket,vasszegeket,iszkábaszege ket,és cseréppipákat lehet találni. Ahogy a víz mozog,mindig sodor valami érdekes dolgot a partra.Ezt az oldalt is azért hoztam létre,hogy bemutassam az általam lelt tárgyakat,és felhívjam régészeink,és a történelmünket kedvelö emberek figyelmét erre a páratlan lelőhelyre.

Elsüllyedt hajókat látogathatunk idén Olaszországban

Elsüllyedt hajókat látogathatunk idén Olaszországban

Egész flotta hever elsüllyedve a Szicíliát övező tenger mélyén. A hajókat eddig csak a kincsekre vadászók látogatták, idén nyártól azonban búvárvezetéssel lehet őket közelről megcsodálni, a tolvajokat pedig víz alatti kamerák tartják távol.

Hirdetés
Emberi mulasztások sorozata okozta a Titanic végzetét?

Emberi mulasztások sorozata okozta a Titanic végzetét?

A Titanicot a belfasti Harland and Wolff hajógyárban építették. A maga korában óriásnak számító hajó 300 m hosszú volt és 66 ezer tonna vízkiszorításával a kor technikájának csúcsterméke volt. A hajó már az első útján, Angliából Amerikába tartva elsüllyedt. Ez a hajó melyet a maga korában elsüllyeszthetetlennek tartottak 1912 április 14-én 23.40-kor az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött és április 15-én 02.20-kor végleg elsüllyedt. A fedélzetén lévő 2227 utasból 1513-an vesztették életüket a jeges vízben. Az utasok közül főleg az első és második osztályon utazók menekültek meg mivel ezek voltak legközelebb a mentőcsónakokhoz.

Encyclopedia Titanica

Encyclopedia Titanica

The RMS Titanic was a British registered four funnelled ocean liner built for the transatlantic passenger and mail service between Southampton and New York. On April 10th 1912 the Titanic sailed from Southampton with 2,200 passengers and crew, four days later the Titanic collided with an iceberg and sank. 1500 people died and 700 survived. This website attempts to tell their story and that of the great ship with which their fate would be inextricably linked.

Fotók és rajzok

Fotók és rajzok

Fotók és rajzok a Titanicról az indulás előttről, a hajózás közben, a katasztrófa előtt és után, valamint a katasztrófa utáni időkből, amelyek mind a szomorú eseményre emlékeztetnek. Túlélők fotói és még sok más.

Hajószerencsétlenségek, hajókatasztrófák

Hajószerencsétlenségek, hajókatasztrófák

Az átlag magyar olvasónak, a címben szereplő hátborzongató szavak hallatán, a Titanic vagy a Lusitania gőzösök esete, magyar vonatkozásban a Szent István csatahajó süllyedése jut eszébe. Való igaz, ezek a legelhíresültebb esetek, de ezeken túl számtalan összeütközés, hajótörés, hajótűz és eltűnés fordult elő, melyeknek magyar hajó, vagy magyar tengerészek estek áldozatául. S ha ezek nem is jelentettek országos gyászt, a szerencsétlenül jártak hozzátartozói számára szinte feloldhatatlan, a család egészét sújtó tragédiát okoztak.

Ilyenek az eddigi legjobb képek a Titanic roncsairól

Ilyenek az eddigi legjobb képek a Titanic roncsairól

Megjelent a National Geographic magazin legújabb száma, amelyben soha nem látott képeket közöltek a Titanicról. Kiderült, pontosan hogyan süllyedt el a hajó száz évvel ezelőtt. A National Geographic magazin legújabb száma az eddigi legteljesebb képsorozatot közli a száz éve, 1912. április 15-én elsüllyedt Titanicról. A minden korábbinál részletgazdagabb felvételek még 2010-ben, a Woods Hole Oceanográfiai Intézet expedícióján készültek, amikor három mélytengeri robotjárművel vizsgálták végig a tenger aljzatát és a roncsot. Az expedícióban számos szakértő mellett James Cameron is részt vett.

Jön a Titanic 3D-ben - videó

Jön a Titanic 3D-ben - videó

Nagy kasszasiker volt 1997-ben James Cameron romantikus katasztrófafilmje, a Titanic, ami világszerte több mint 1,8 millió dollár bevételt termelt. Tizennégy Oscar-díjra jelölték, ebből tizenegyet bezsebelt, többek között a legjobb filmnek járó aranyszobrocskát is, Cameron pedig hazavihette a legjobb rendezőnek járó elismerést. A film főcímdala, a My Heart Will Go On - James Horner és Will Jennings szerzeménye -, melyet Céline Dion énekelt, megkapta a legjobb eredeti filmdalnak járó Oscart. 2012 áprilisában, a Titanic katasztrófájának századik évfordulója alkalmából megérkezik a mozikba a film 3D-s változata, melyből egy kis ízelítő - valójában kedvcsináló, emlékidéző videó - már felkerült a YouTube-ra.

Kalapács alatt a Titanic utolsó története

Kalapács alatt a Titanic utolsó története

Millvina Dean, a Titanic katasztrófájának utolsó túlélője kalapács alá bocsátja emléktárgyait, hogy a bevételből hozzájárulhasson idősotthoni ápolásának költségeihez. A ma 96 éves hölgy kéthónapos volt, amikor zsákba burkolva leeresztették a süllyedő óceánjáró egyik mentőcsónakjába.

Kiemelik végre a kincsekkel teli elsüllyedt hajót?

Kiemelik végre a kincsekkel teli elsüllyedt hajót?

Tizenkilenc ágyú már a felszínre került a kincsekkel megrakott, ám 1694-ben Gibraltár partjainál elsüllyedt angol hadihajóról, a Sussex-ről. Jó eséllyel, némi diplomáciai egyeztetést követően, hamarosan az egész hajót kiemelhetik rakományával együtt.

Tuti menü