Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Titanic linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Titanic képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: titanic.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
100 éve süllyedt el a Titanic

100 éve süllyedt el a Titanic

Új múzeum, nosztalgia túra, 3D-s mozifilm, szuvenírek, csecsebecsék - 100 éve süllyedt el a Titanic. A szomorú évforduló meglepően vidám eseménnyé vált, melyből mindenki kiveheti a neki tetsző részt, átélheti a drámai hangulatot az új belfasti múzeumban, korabeli ruhákban kedélyeskedhet a nosztalgia hajótúrán, könnyeket hullathat a felújított James Cameron film szerelmeseiért vagy kikapcsolhatja a tévét ha elege van már az egész felhajtásból.

1985 Discovery of Titanic

1985 Discovery of Titanic

A new era in underwater exploration and scientific research began on September 1, 1985 with the discovery of the sunken luxury liner R.M.S. Titanic by investigators and crew aboard the Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) Research Vessel Knorr. Titanic, found in more than 12,400 feet of water, was first photographed by the new deep-towed sonar and video camera system Argo, under development in the Institution's Deep Submergence Laboratory (DSL). Additional 35-mm photographs were taken by ANGUS (Acoustically Navigated Geological Underwater Survey), another towed vehicle developed at the Institution and used on a number of major science programs since the mid-1970s.

800 éve elsüllyedt hajót emeltek ki a tengerből

800 éve elsüllyedt hajót emeltek ki a tengerből

Egy különleges óriás acélkosár segítségével kiemeltek pénteken a Dél-kínai-tengerből egy 800 éve elsüllyedt kereskedelmi hajót porcelánokkal és ritka antiktárgyakkal a gyomrában. A Nanhaj-1 (Dél-kínai-tenger-1) elnevezésű hajó Kína déli partjainál süllyedt el 60-80 ezer tárggyal a fedélzetén - idézte Vo Csian-csenget, a mentési munkálatokat irányító régészt pénteken az Új-Kína hírügynökség.

A Balaton Titanicja

A Balaton Titanicja

A 'Balaton Titanicjaként' emlegetett Pajtás hajó 1954. május 30-án felborult. A Pajtás csavargőzös kora délelőtt futott ki a balatonfüredi hajóállomásról. A közelben éppen vitorlásverseny zajlott, s az utasok - hogy jobban láthassák a viadalt - a hajó egyik oldalára tódultak. Az éppen kanyarodó jármű megdőlt és elsüllyedt. Szemtanúk szerint a partról is hallani lehetett az utasok segélykiáltásait. Huszonhárman meghaltak, ötvenhatan megsérültek. A korabeli sajtó nem számolhatott be a tragédiáról, ezért a közvélemény csak három évtized múltán értesült a tömegszerencsétlenségről.

A Drina gőzös katasztrófája a Dunán

A Drina gőzös katasztrófája a Dunán

Április hetedikére virradó hajnalon borzalmas hajószerencsétlenség történt a Dunán Tass község közelében: a Drina személyszállitó gőzös, melyen közel 400 utas volt, összeütközött a Sophie hajóval. A Drina léket kapott, és másodpercek alatt elsülyedt az egész második osztályu kabinrésze. Az egy évvel ezelőtt a Zrinyi hajóval történt katasztrófára emlékeztető szerencsétlenségnek a hozzávetőleges számitások szerint közel 100 halottja lehet.

A Dunakanyarban egy 480 éve elsüllyedt kincseshajót találtak

A Dunakanyarban egy 480 éve elsüllyedt kincseshajót találtak

Szenzációs felfedezésként egy 480 éve hullámsírban megbújó dunai hajó maradványait jelezték a műszerek a Dunakanyarban, az egyedülálló lelet további feltárásához most szponzorokat keresnek - közölte a kutatást irányító búvár-régész.

A hercegnő múmiájának bosszúja

A hercegnő múmiájának bosszúja

Ősi egyiptomi átok okozta a Titanic végzetét? A balvégzetű óceánjáró elsüllyedésének okai között van egy olyan, amely tényleg rémisztő és annyira megdöbbentő, hogy már-már hihetetlen. Amen-Ra hercegnő kb. 1500 évvel Krisztus előtt élt Egyiptomban.

A Szent István csatahajó

A Szent István csatahajó

1918. június 10-én hat óra tizenkét perckor, a Premuda-sziget előtt elsüllyedt Magyarország egyetlen csatahajója. A csatahajó neve Szent István volt. A flotta személyi állományának adataiból az derül ki, hogy 30 százaléka volt magyar nemzetiségű. A haditengerészet 1911-ben bízta meg a néhány éve alakult Ganz és Tsa. Danubius Gép- Vagon és Hajógyár Rt.-t egy 20 ezer tonnás csatahajó építésével. A hajót 1914-ben, még a háború kitörése előtt Szent István névre keresztelték, és ez a vízi jármű volt az eddigi magyar hadihajó-építés legnagyobb alkotása.

A Szent István csatahajó elssüllyesztése

A Szent István csatahajó elssüllyesztése

Október 2-án a Szent István csatahajó elsüllyesztésének 90. évfordulója alkalmából kegyeleti merülés végrehajtásával búvárok emléktáblát helyeznek el a hajó maradványainál az Adriai-tengerben. A Ganz-Danubius fiumei hajógyárában épített Szent Istvánt 1914-ben bocsátották vízre, mint az Osztrák-Magyar Monarchia legmodernebb hadihajóját. Első és egyben utolsó harci bevetésére 1918. június 9-én éjjel futott ki egy kötelék tagjaként azzal a céllal, hogy feltörjék az Otrantói-szorosban lévő olasz tengeri blokádot.

Hirdetés
A Szent István csatahajó története

A Szent István csatahajó története

Póla (ma Pula) kikötőjében állomásozott az Osztrák-Magyar Haditengerészeti Flotta. Itt végezték el a javításokat, innen indultak lőgyakorlatra. A flotta hajóit osztályokba sorolták, a Szent István a csatahajók újabb nemzedékéhez, a Tegetthoff tengernagyról elnevezett osztályba tarozott.

A Titanic 3D-ben is

A Titanic 3D-ben is

Kate Winslet és James Cameron filmrendező is végigsétált a vörös szőnyegen az áprilisban háromdimenziós formátumban a mozikba kerülő Titanic kedd esti londoni premierjén. A 3D a Titanic legizgalmasabb és legérzelmesebb pillanatait még gazdagabbá teszi. Az egész élményt új szintre emeli - mondta el Cameron a bemutatón.

A Titanic áldozataira emlékezett Southampton

A Titanic áldozataira emlékezett Southampton

London - A Titanic áldozataira emlékezett kedden a dél-angliai Southampton, amelynek lakói közül több százan váltak a világ leghírhedtebb hajókatasztrófájának áldozatává. A katasztrófa századik évfordulóján eddiginél élesebb és nagyobb felbontású képek készültek arról a tengerfenék-területről, ahol az 1912-ben jégheggyel ütközött óriás roncsai hevernek.

A Titanic betétdala szólt a Costa Concordián

A Titanic betétdala szólt a Costa Concordián

A katasztrófa több részlete is megegyezik a száz évvel ezelőtti tragédiával, ráadásul a múlt pénteki hajótörés egyik túlélőjének rokonai is utaztak a Titanicon. Az egyik, már azonosított magyar áldozat, a hajó zenekarában hegedülő Fehér Sándor pedig hősies viselkedésével írta be magát a külföldi médiába.

A Titanic első útja

A Titanic első útja

Miután egy teljes napon át tesztelték a tengeren, a Titanic megkapta tengerállósági bizonyítványát. Ezzel a Harland és Wolff hivatalosan is átadta a hajót a White Star társaságnak. Búcsút intve a belfasti szülőhelyének, 1912. ápr. 2-án a Titanic a southamptoni anyakikötője felé indult.

A Titanic építése

A Titanic építése

The White Star flag was first flown in 1850 by a line of sailing vessels that carried British emigrants to Australia, in search of newly discovered gold. The owner of the line retired in 1867, passing the fleet subsequently to Thomas Henry Ismay, son of a Cumberland boatbuilder. The new owner endeavored to replace the wooden sailing ships with iron vessels. To do this he sought the financial support of Gustavus Schwabe. Even though the Australian route was profitable, both Ismay and Schwabe realized that the Atlantic route had the larger prize. The North Atlantic route became popular because of the rapid growth of the United States in the late 1800's. After Samuel Cunard's Britannia started the first transatlantic steamship service in 1840 and before 1890, trade between the United States and Britain increased sevenfold, mostly in cotton, tobacco, and wheat. During the same period the population of the United States quadrupled. Cunard's line focused on shuttling mail, cargo, and first-class passengers; Now there was a whole new market of lower-class passengers, commonly referred to as steerage. While countless people migrated to the United States, many, as much as 100,000, decided to leave the US because it wasn't what they had expected. In efforts to accommodate the sudden spikes in interest, ships grew bigger and faster.

A Titanic film zenéje 1997

A Titanic film zenéje 1997

A 'Titanic' azon filmek egyike, ami nem szorul bemutatásra, hiszen szinte nincs is olyan ember, aki a White Star Line tulajdonát képező luxushajó történetének tragikus sorsát, illetve az 1997-ben készült világsikerű filmet ne ismerné. Számos könyv, újságcikk, dokumentum-, tévé-, és mozifilm foglalkozott már a Titanic történetével.

A Titanic katasztrófája

A Titanic katasztrófája

A hajó, amelyet elsüllyeszthetetlennek neveztek, mégis elsüllyedt legelső útján, rengeteg ember halálát okozva. A hatalmas hajó iránt való érdeklődés, azonban majd 100 év után se csökkent. Film készült, könyvek íródtak és természetesen a makettgyártókat is megihlette ez a monstrum.

Tuti menü