Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elsüllyedt hajók képes leírás: Kiemelik - White [2. oldal]
részletek »

Elsüllyedt hajók: Kiemelik - White [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: titanic.tlap.hu » Elsüllyedt hajók
Keresés
Találatok száma - 25 db
Kiemelik végre a kincsekkel teli elsüllyedt hajót?

Kiemelik végre a kincsekkel teli elsüllyedt hajót?

Tizenkilenc ágyú már a felszínre került a kincsekkel megrakott, ám 1694-ben Gibraltár partjainál elsüllyedt angol hadihajóról, a Sussex-ről. Jó eséllyel, némi diplomáciai egyeztetést követően, hamarosan az egész hajót kiemelhetik rakományával együtt.

Kutatják Mária királyné 1526-ban elsüllyedt kincses hajóit

Kutatják Mária királyné 1526-ban elsüllyedt kincses hajóit

A mohácsi csata után Budáról menekülő királyné és udvartartása ingóságait egy hajókaraván szállította Bécs felé. Esztergomnál azonban az ottani kapitány rajtaütött a menekülőkön, a zűrzavarban néhány hajó elsüllyedt. Magyar régészek most amerikai támogatással kutatnak majd a kincsek után.

Megtalálták a 18 tonna ezüsttel elsüllyedt hajót

Megtalálták a 18 tonna ezüsttel elsüllyedt hajót

A roncsot a hullámsírba került hajók felkutatására specializálódott Odyssey amerikai cég találta meg. Ez a vállalkozás bukkant rá - szintén az Atlanti-óceánban - a németek által a második világháborúban elsüllyesztett teherhajóra, az SS Gairsoppára, amelynek rakterében 200 tonna ezüst volt.

Titanic a Giglio-szigetnél 2012

Titanic a Giglio-szigetnél 2012

Costa Concordia - Őrizetbe vették a felborult olasz óceánjáró kapitányát, két magyart még keresnek Eddig öt holttestet találtak, s vasárnap kora estig még további tizenöt eltűntet kerestek a Costa Concordia olasz óceánjáró luxushajó péntek éjszakai balesetét követően.

Titanic-katasztrófa az olasz partoknál: zátonyra futott az óceá

Titanic-katasztrófa az olasz partoknál: zátonyra futott az óceá

Homokzátonyra futott, majd az oldalára dőlt péntek éjszaka egy olasz óceánjáró luxushajó több mint négyezer emberrel a fedélzetén Toscana partjainál. A korábbi jelentésekkel szemben nem nyolc, hanem három halálos áldozatot követelt a baleset, amelyben további tizennégy ember megsérült. A veszteségmérleg még nem tekinthető véglegesnek.

Vas svéd hajó

Vas svéd hajó

A Vasa egy svéd sorhajó volt, melyet 1626-1628 között építettek II. Gusztáv Adolf svéd király megrendelésére. A svéd király a harmincéves háború alatt, Lengyelország elleni harcok miatt rendelte meg a hajót. A feltörekvő, tengeri nagyhatalommá váló evangélikus svédek biztosítani akarták a kender importját az új hajóik kötélzetéhez az akkoriban a katolikus lengyelek befolyása alatt álló Balti-térségből. A stratégiai és vallási okokon túl személyes indok is vezette Gusztáv Adolfot: a lengyel uralkodó saját unokatestvére, III. Zsigmond volt, aki 1599-ig a svéd trónt is birtokolta, ám vallási okokból kénytelen volt lemondani. Gusztáv Adolf remélte, hogy a két országot ismét egyesítheti.

Vízbe fulladt legendák

Vízbe fulladt legendák

Kalózhajók, dzsunkák, gőzösök - közülük több ezer a tenger mélyén kötött ki. Gazdagságukat elnyelte a hullámsír, csak legendájuk maradt fenn. A Flor del Mar utolsó útját a tenger mélyén fejezte be. A legénység órák hosszat küzdött a háborgó hullámokkal - hasztalan. A fuldokló matrózok sikolya keveredett a recsegő, ropogó fa hangjával. Az egykor oly büszke háromárbocost elnyelte a víz. A pompás Naóból, ahogy a portugálok vitorlásukat hívták, csak roncs maradt, amely ma az Indiai-óceán fenekén pihen. De vajon miért őrzi még mindig az emlékezet egy 1512-ben elsüllyedt hajó emlékét?

White Star Line

White Star Line

The White Star Line was originally founded in Liverpool in 1845 by John Pilkington and Henry Wilson. The company's initial focus was on the Australian gold mine trade. In the early 1850's if you had sound ships and ran the Australian route, it would almost be difficult to not succeed. In one month of 1853, no less than 32,000 'get rich quick' hopefuls left port in Liverpool bound or Australia to strike their fortunes in gold. Australia's colony population jumped from 430,000 to 1.7 million in just 3 years after gold was discovered.

Tuti menü